STRALEN - METALLISEREN - POEDERLAKKEN

Zandstralen

Hierbij krijgt het staal een oppervlaktebehandeling waardoor het materiaal gezuiverd wordt en eventuele oneffenheden en vuilresten van roest of verf worden verwijderd. Er ontstaat een egaal oppervlak dat de basis is voor een kwalitatieve en duurzame afwerking.


Metalliseren

Metalliseren (ook wel verzinken genoemd) is het thermisch aanbrengen van vloeibare zink of legeringen van zink op vooraf gezandstraald staal. Hierdoor krijgt het staal een (licht-)grijze en enigszins ruw oppervlak. Metalliseren wordt bij Timeless Steel altijd toegepast op buitentoepassingen om roest te voorkomen en een langere levensduur te kunnen garanderen. 


Poederlakken

Ook poedercoaten genoemd, is de eindlaag van het werkstuk. Het is een elektrostatisch verfproces waarbij door middel van perslucht, negatief geladen poeder op een geaard werkstuk wordt verstoven. Vervolgens gaat het met poeder bedekt voorwerp in een oven. Door de hitte verandert het poeder naar een vloeibare vorm om uiteindelijk uitgehard te worden tot een vaste verflaag. Poederlakken is een milieuvriendelijk proces omdat bij dit lakproces geen oplosmiddelen vrijkomen en bovendien kan het overtollige poeder opnieuw gebruikt worden. In combinatie met zandstralen en metalliseren zorgt poederlakken voor een zeer duurzame bescherming tegen corrosie en verschillende weersomstandigheden.  Je kan kiezen uit elke RALkleur met een glans-, matte of structuurafwerking!


Voor zowel het stralen, metalliseren en poederlakken werken wij samen met een gespecialiseerd bedrijf! 


Metaalwas

Bij een leuning, tafelpoten, (wand-)rekken, enz die niet worden blootgesteld aan extreme (weers)omstandigheden kan je ook kiezen voor een bescherming met metaalwas. De metaalwas vertraagt de vorming van roest/oxidatie aanzienlijk. Het is dus belangrijk dat het metaal volledig is bedekt met een dun laagje was. De metaalwas breng je aan met een doek, borstel of fijne staalwol. 

Beschikbare kleuren: donkerbruin, zwart of kleurloos